Communicatie

Gepubliceerd op 21 februari 2022 om 20:07

Communicatie is niet alleen belangrijk tussen inwoner en gemeente maar ook tussen inwoners onderling. Alleen op die manier komen we te weten wat er speelt bij onze inwoners.

JONG EN OUD SAMEN

Je kunt dan denken aan jong en oud met elkaar in contact te brengen. Zij kunnen bepalen hoe ze elkaar kunnen helpen, elkaar beter te begrijpen. Want 1 ding staat vast: jongeren kunnen veel leren aan ouderen maar andersom geldt precies hetzelfde. Ervaringen met elkaar delen kan  levens verrijken, horizonnen verbreden en een andere kijk op zaken geven.  Er kan van alles bedacht worden  maar het is veel beter als de mensen dit zelf aandragen. Want alleen dan is er draagvlak en is de kans op slagen vele malen groter.
Gezamenlijk een maaltijd koken en nuttigen, een wandeling maken met elkaar of een boodschap halen voor een ander, het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn!

WIE WIL WAT

Wat voor uitgaansgelegenheden zouden de jongeren gerealiseerd willen hebben? Hoe leuk zou het zijn als ze in Amstelveen hun eigen plek hebben. Tenslotte willen we graag dat jongeren in Amstelveen blijven om een toekomst op te bouwen.

En wat kunnen we nu écht doen om senioren meer gevoel te geven dat zij nog steeds een belangrijk onderdeel van onze maatschappij zijn? Zoveel vragen die met een duidelijk communicatie te beantwoorden zijn.

LEREN VAN ELKAAR VOORKOMT OOK VEREENZAMING

In alle gevallen is het van belang dat iedereen zichzelf kan zijn in een veilige omgeving met goede basisvoorzieningen waarin mensen ook de mogelijkheid hebben zich te ontplooien en te ontwikkelen op welk gebied dan ook.                                

Bij ouderen (en soms ook bij de jongeren) komt eenzaamheid helaas regelmatig voor. Ook dan is communicatie een goed instrument om inwoners te informeren over ontwikkelingen. Communicatie die is gericht op een specifieke doelgroep. Jongeren zullen dit vooral digitaal doen terwijl ouderen liever een schriftelijk bericht krijgen. Of misschien iemand persoonlijk spreken. Maar ook op dit vlak kunnen jongeren de oudere generatie op weg helpen.

SAMEN KOM JE VERDER

Alles valt en staat met communicatie, duidelijk en eerlijk. Geen loze beloftes maar open en oprechte interesse in onze medemens. En dan kunnen we met elkaar een mooier Amstelveen realiseren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.