Spannend! Er gebeurt iets in Elsrijk

Gepubliceerd op 19 augustus 2023 om 16:48

Steeds vaker worden er allerlei leuke activiteiten in Elsrijk georganiseerd.

Al meer dan een jaar wordt elke twee weken een koffieochtend georganiseerd door de Bewonerscommissie van Aquamarijn, Van Heuven Goedhartlaan 729-787.  Ruscha de Jong, voorzitter van de bewonerscommissie is de initiatiefnemer daarvan. Ruscha is daarnaast ook burgerlid van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen.

 

Ruscha woonde enige tijd geleden een bijeenkomst van Stadsdorp Elsrijk tegen; daar kwam zij in contact met de wijkcoach. Deze kwam een keer op de koffie en sprak met de bewoners. Daar werd het idee geboren om een bijeenkomst voor alle Elsrijkers te organiseren.

Die bijeenkomst vond plaats op 17 juni jl. bij De Beerebite. De wijkcoach Helga Bouwman en Ruscha gingen in gesprek met de aanwezige bewoners om te weten te komen wat men van de wijk vindt en wat er beter zou kunnen. Alle aanwezigen vonden het een gezellige en ook nuttige middag. Het blijft daar niet bij, want een dergelijke middag zal later in het jaar nogmaals georganiseerd worden.

Een bijzonder en mooi resultaat van de bijeenkomst is dat maandelijks een Buurtborrel wordt georganiseerd. De eerste keer is op 23 augustus a.s. en vindt plaats van 16.00- 18.00 uur bij De Beerebite. Je krijgt een drankje en een hapje aangeboden.

Uiteraard is dit ook weer het moment om met elkaar te spreken over wat er speelt in de wijk, maar ook om alle verschillende mensen met elkaar in contact te laten komen.

Een tweede succes is dat er op 24 september 2023 aan de Van Heuven Goedhartlaan, op het grasveld tegenover De Beerebite, een Vintagemarkt wordt georganiseerd door Stadsdorp Elsrijk.  Daar kan een kraam kan worden gebruikt om tweedehands spullen te verkopen. Je kan je opgeven bij Stadsdorp Elsrijk.

We hopen dat door deze samenwerking tussen Stadsdorp Elsrijk en Actief voor Amstelveen nog veel meer mooie initiatieven zullen opleveren!