Beweging rond Winkelcentrum Waardhuizen

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 17:20

Op initiatief van Actief voor Amstelveen is voor donderdag 31 augustus aanstaande een bijeenkomst tussen bewoners van Waardhuizen en Netjes Beheer georganiseerd over de toekomst van het Winkelcentrum Waardhuizen.

De onrust laaide de afgelopen tijd weer verder op toen bekend werd dat ook de speelgoedwinkel gaat sluiten. Michel Becker, fractievoorzitter van Actief voor Amstel zet zich al langere tijd in om het winkelcentrum weer nieuw leven in te blazen. In dat verband werd enige tijd geleden ook een motie in de gemeenteraad aangenomen om tot vernieuwing van het winkelcentrum en omgeving te komen.

Netjes Beheer meldde onlangs dat er inmiddels een begin van een plan is. Dat wil de zegsman van Netjes Beheer, Bart Righarts, graag bespreken met de bewoners. In eerste instantie een kleinere groep bewoners. Daar zal ook een maquette van de beoogde bebouwing worden getoond.

Het overleg is informeel en geen complete projectpresentatie als onderdeel van een breder communicatieplan. Zodra de plannen meer concreet zijn worden zij breed gecommuniceerd richting alle direct omwonenden. “Voor nu”, aldus Righarts, “is ons primaire doel een aantal bezorgde omwonenden alvast iets te laten zien van de plannen waar nog hard aan wordt gewerkt. Er is op dit moment nog geen enkele zekerheid, wel zijn we positief gestemd en voelen wij ook de steun van de gemeente Amstelveen om het winkelcentrum en daarmee ook de leefbaarheid in de wijk een impuls te geven.”

Mensen die belangstelling hebben om het gesprek bij te wonen kunnen zich vanaf 20 augustus per email melden bij Brenda van Oeveren, van Participe die een selectie uit de aanmeldingen zal maken. Het mailadres van Brenda is:  B.van.Oeveren@participe.nu