Woningen passender labelen

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 20:34

De oppervlaktemaat in de nieuwe Huisvestingsverordening moet worden aangepast. Daardoor ontstaan er meer mogelijkheden om 3 en 4 kamerhuurwoningen toe te wijzen.

Raadslid Gonnie van Rietschoten van Actief voor Amstelveen gaat dat komende raadsvergadering op 1 juni voorstellen. In Amstelveen staan behoorlijk wat – sociale – huurwoningen en appartementen die een vloeroppervlakte hebben van minder dan 65 m2. Die woningen zijn vaak al wat ouder en hebben 2 of meer slaapkamers.

Veel van die woningen worden op dit moment toegewezen aan alleenstaande woningzoekenden. Maar deze 3- of 4 kamerwoningen zijn eigenlijk ook prima geschikt voor bewoning door een – aankomend- gezin.  Echter door de oppervlaktemaat die in de Huisvestingsverordening staat komen gezinnen voor deze huurwoningen niet in aanmerking.  “Dat kan beter”, aldus Gonnie van Rietschoten, “ en het gaat niet alleen om bestaande huurwoningen, maar ook bij toewijzing van toekomstige huurwoningen met bijvoorbeeld 2 kamers ontstaat hetzelfde probleem. Daarom dien ik namens Actief voor Amstelveen een amendement op de Huisvestingsverordening in”. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.