Nieuw Odensehuis geopend

Gepubliceerd op 16 juni 2023 om 16:22

Vrijdagochtend 16 juni werd het nieuwe Odensehuis aan de Bourgondischelaan in Amstelveen geopend door wethouder Marijn van Ballegooijen. Namens Actief voor Amstelveen was burgerraadslid Ben Westendorp bij de opening.

Een groot aantal mensen kwam een kijkje nemen in het nieuwe Odensehuis. Ook veel van de gebruikers waren aanwezig.  

Tegenover Albert Heijn is een oud gebouw volledig opgeknapt en geeft nu ruimte aan het nieuwe inloophuis en ontmoetingsplek voor mensen met een beginnende dementie en hun naasten. De bedoeling is om mensen te ondersteunen zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en tegelijkertijd een actief en zinvol leven kunnen leiden.

De verhuizing van de oude plaats het wijkcentrum Alleman naar de Bourgondische laan verliep voorspoedig volgens  die het gebouw in exploitatie heeft.

Elena Nabatova regiomanager van Participe,: "Tien jaar geleden begon het Odensehuis in het wijkcentrum, maar zo langzamerhand was er behoefte aan meer ruimte. We hebben samen met onze collega’s gedroomd van een grotere locatie. En zittend op bierkratjes op deze plaats hebben we zitten brainstormen: hoe pakken we dat aan. Met veel inzet van de gemeente, vrijwilligers en anderen is de droom uitgekomen”.

Wethouder Marijn van Ballegooijen “voor Amstelveen is het heel belangrijk dat er een grotere ruimte beschikbaar is. We hebben nu ongeveer 2000 mensen met geheugenproblemen of met verschillende vormen van beginnende dementie. Verwacht wordt dat dit aantal de komende jaren nog flink zal gaan groeien. De vorm van het Odensehuis is een fantastische vorm om te voorkomen dat mensen niet meteen in de zorg gaan; mensen vinden het ook niet leuk om meteen als patiënt te worden gezien. Daarom is deze plek erg belangrijk om voor deze mensen in te zetten.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.