Gesprek over Winkelcentrum Waardhuizen

Gepubliceerd op 6 september 2023 om 10:28

Actief voor Amstelveen nam enige tijd geleden het initiatief partijen aan tafel te krijgen om een oplossing te vinden voor het kwijnende winkelcentrum Waardhuizen. Na de eerste commotie van het stoppen van de supermarkt en steeds meer verdwijnende winkels daar leek de urgentie duidelijk, maar tot iets concreets kwam het niet.

Afgelopen week dus wel: bewoners, ontwikkelaar en gemeente zaten aan tafel om de voortgang te bespreken.

Ontwikkelaar Netjes vertelde in gesprek te zijn met een supermarktketen. De bedoeling is dat het " middenlijn” overdekt gaat worden. Daardoor kan een oppervlakte van rond de 1500 m2 worden georganiseerd om een nieuwe supermarkt aan te trekken.

Daarbovenop komt een daktuin, mooi voor de bewoners. Ook kunnen wat kleine winkeltjes worden toegevoegd bij de entree in het kantoorgedeelte naast het Chinees Restaurant. De winkels met entree aan de buitenkant worden gehandhaafd; de buitenkant gaat overigens opgemetseld worden met nieuwe puien. Het parkeren wordt verbeterd en efficiënter, met zoveel mogelijk blauwe zones.

Tijdens de bijeenkomst werd verteld dat het plan nu in het vergunningen traject zit. De gemeente heeft toegezegd hieraan zoveel mogelijk te zullen meewerken. De verwachting is dat dit minimaal een half jaar gaat duren. Bewoners hadden diverse vragen over de ontwikkelingen. De vertegenwoordiger van Participe was sterk voorstander van om een " koffietent" in het5 plan op te nemen. Initiatiefnemer van deze bijeenkomst Michel Becker van Actief voor Amstelveen, suggereerde daarvoor om als welzijnsorganisatie hier zelf één rol in te spelen en op moment in een nu leegstaande winkel met vrijwilligers een service punt te bemannen voor info en koffie. Een aantal aanwezige buurtbewoners boden zich hiervoor al aan. Netjes wil hier graag aan meewerken en zal zoveel mogelijk tijdig informatie delen.