Flexwoningen

Gepubliceerd op 7 juni 2024 om 17:09

“Duurzame flexwoningen voor Amstelveense jongeren en Oekraïense vluchtelingen in de maak”, zo kopte AmstelveenZ deze week over de voortgang van tijdelijke woningen aan de Kalkbranderij.

De bouw van die woningen is nu in volle gang. De woningen worden fabrieksmatig voorbereid en op de bouwplaats in elkaar gezet. De eerste oplevering is ter verwachten in dit najaar, die woningen zijn bestemd voor Oekraïense vluchtelingen. Daarna worden jongerenwoningen opgeleverd.

Het initiatief voor dit project werd al een aantal jare3nh geleden genomen voor Actief voor Amstelveen.  De bedoeling was om zgn. Tiny Houses te gaan bouwen, bestemd voor jongeren. En door een raadsbreed gesteunde motie ging het college van B&W aan de slag. Niet bepaald voortvarend echter. Er kwam pas vaart in het proces toen de gemeente besloot het plan voor Tiny Houses te combineren met woningen voor vluchtelingen.

De woningen zijn niet zo heel erg groot, maar toereikend voor de doelgroepen, de oppervlakte van de woningen bedraagt van 31 m2 tot 47 m2, afhankelijk van doelbewoners. Tevens worden duurzaam uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen.

Er worden twee typen woningen gerealiseerd in het project aan de Kalkbranderij: 65 woningen kennen een oppervlakte van 31m2 en 32 woningen een oppervlakte van 47m2. Alle woningen hebben een warmtepomp en op het dak van de complexen komen zonnepanelen te liggen.

De verhuur van de jongerenwoningen voor jongeren gaat verlopen via WoningNet. 

Foto: Actief voor Amstelveen