Overige


Tim Lechner overleden

Helaas bereikte ons dit weekend het trieste bericht dat Tim Lechner, in 2017 initiatiefnemer en medeoprichter van Actief voor Amstelveen, toch nog plotseling is overleden.

Lees meer »

Scheurtjes

De gemoederen van de raadsleden tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdagavond leken een beetje op een carrousel. Niet dat er nou zoveel punten op de agenda stonden die moesten worden besproken, er was eigenlijk maar één, de standplaatsen. Maar daarnaast waren er een paar andere zaken die de aandacht vroegen en tot discussies leidden die verschillende kanten opging. En interessant: soms lijkt het net of zich haarscheurtjes binnen de coalitie aftekenen....

Lees meer »

Ledenvergadering Actief voor Amstelveen

Dinsdagavond 16 januari jl. organiseerde Actief voor Amstelveen haar Algemene Ledenvergadering in Westend. Het eerste gedeelte van de avond stond in het teken van het afscheid van de voorzitter van de vereniging Ronald Bouwman, niet onbekend in Amstelveen als directeur van De Bloeiwijzer.

Lees meer »

Standplaatsen, woonwagens, glasvezel gunnen of niet gunnen

B&W stelden in een raadsdebat woensdag voor om een nieuw standplaatsenbeleid te gaan voeren. Meest in het oog springend punt daarbij was dat voortaan nieuwe standplaatsen in het stadshart uitgesloten zijn. Dat was tegen het zere been van Michel Becker, fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen. Hij kwam dus fors in discussie met wethouder Elzakalai.

Lees meer »

Indië Herdenking

Michel Becker en Gonnie van Rietschoten waren namens Actief voor Amstelveen aanwezig bij de jaarlijkse Indië herdenking in het Broersepark. Bij het Indië Monument luisterden de vele belangstellenden naar indrukwekkende toespraken en mooie muziek.

Lees meer »

Kritiek op Perspectiefnota

Actief voor Amstelveen is kritisch op verhoging OZB en te dure plannen. Fractievoorzitter Michel Becker heeft tijdens de Raadsvergadering afgelopen woensdag de visie van Actief voor Amstelveen aangegeven over de Perspectiefnota 2024.

Lees meer »

De MRA zit niet stil

Woensdagavond j.l. was een Raadsdebat over de voortgangsnota Metropool Regio Amsterdam (MRA). Burgerraadslid Ben Westendorp van Actief voor Amstelveen gaf in de vergadering commentaar.

Lees meer »

Communicatie

Communicatie is niet alleen belangrijk tussen inwoner en gemeente maar ook tussen inwoners onderling. Alleen op die manier komen we te weten wat er speelt bij onze inwoners.

Lees meer »

Omgangsvormen

Hoe wij met elkaar omgaan wordt blijkbaar steeds banaler. Anoniem ergens op reageren is tegenwoordig de nieuwe norm in plaats van face tot face. Ook Amstelveense inwoners, politici en ondernemers vallen hieraan ten prooi.

Lees meer »